Valitse sivu

Syyspäivät 2022 Staff-info

Voit lukea alta infon tai sitten ladata itsellesi ne pdf-tiedostona.

Hyvä Syyspäiville talkoisiin tuleva,

Olen haltioissani, innoissani, onnellinen, täpinöissäni. En löydä edes sanoja kuvatakseni, miten iloitsen teistä kaikista. Olen iloinnut siitä, kuinka esirukousryhmä on rukoillut, kuinka keittiön väki on paistanut valmiiksi pullia, kuinka somistusta on viety eteenpäin, ja lista jatkuisi jatkumistaan, vaikka vasta olemme esivalmisteluissa menossa.  On siis aivan mahtavaa, että juuri sinä olet antanut ja tulet antamaan kallista aikaasi ja kykyjäsi tämän tapahtuman toteuttamiseen yhdessä. Näistä Syyspäivistä ei tulisi samanlaiset ilman sinua.

Olen täysin varma, että tulemme saavuttamaan asettamani tavoitteen: tehdä parhaat Syyspäivät tänä vuonna. Luulen jopa, että saatamme tehdä parhaat Syyspäivät vähäksi aikaa. Eikä loppujen lopuksi ole kyse kenenkään yksilön taidoista vaan meistä yhdessä ja oikeastaan vielä kyse on Herrastamme meidän kanssamme. Tehdään siis parhaamme Hänelle iloiten ja riemuiten siinä samalla. Eiköhän niistä Syyspäivistäkin tule sillä lailla hyvät!

Tässä kirjeessä on sinulle tärkeää tietoa, joten lue se huolella ennen kuin tulet palvelemaan.

TÄRKEÄÄ KÄYTÄNNÖN TIETOA SINULLE

Ruokailu

Talkooväelle on tarjolla ruokaa, kahvia, teetä ja sen sellaista Kellarisalissa pitkin päivää. Jokainen Staff-tapahtumapassilainen on oikeutettu syömään siellä missä vaiheessa Syyspäiviä vaan. Älkää menkö syömään Alasaliin muuten kuin alla mainittuina aikoina, jotta emme ruuhkauttaisi sitä enempää. Yläkeittiössä toimii myös Syyspäivien ohjelman aikana non-stop-kahvila, mutta pyritään käyttämään sitä vain hätätilassa ja taukojen ulkopuolella, niin ei synny sinnekään ruuhkia eikä tarvitse kantaa sinne ylenmäärin syötävää ja juotavaa.

Talkooruokailun aikataulu:

 • Torstai
  • 9:30 – 11 tarjoilutilassa mutta myös kellarisalissa klo 9 eteenpäin.
  • Ruokailu alkaa klo 12 kellarisalissa
  • Kahvia tarjolla klo 18 asti kellarisalissa.
 • Perjantai
  • Aamupala ruokailutilassa klo 8 – 9
  • Kahvi kellarisalissa klo 9 eteenpäin
  • Ruokailu klo 12
  • Kahvitarjoilu klo 18 asti.
 • Lauantai
  • Aamupala ruokailutilassa klo 8 – 9
  • Kahvia klo 9 eteenpäin kellarisalissa
  • Ruokailu klo 12:30
  • Kahvia klo 15 asti

Pysäköinti ja saapuminen

Suosittelen saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, tai vaikka pyörällä tai vastaavalla. Pihamme pysäköintipaikat ovat ainoastaan keittiön käytössä, koska siellä on huutava tarve toimivuuden tähden purkaa ja täyttää kuormia pitkin Syyspäiviä. Pihamme on sen verran ahdas, että saadaksemme kuormauksen toimivaksi sekä pitääksemme pelastusreitit vapaana eivät muut pysäköintipaikkamme ole kuin hetkellistä käyttöä varten Syyspäivien aikana.

Staff-tapahtumapassi ja kaulanauha

Saat tullessasi infopisteeltä itsellesi Staff-tapahtumapassin ja kaulanauhan. Suurimmalla osalla teistä tapahtumapassi on nimetty, mutta mikäli nimelläsi ei satu olemaan tapahtumapassia, niin infopisteeltä löytyy nimettömiä tapahtumapasseja. Nimellisen tapahtumapassin ja kaulanauhan saat pitää itselläsi, mutta palauta nimettömät tapahtumapassit takaisin infopisteelle, kun et enää tarvitse sitä. Kaulanauhan voit joka tapauksessa pitää itselläsi.

Vaatetus

Oletettavasti suuri osa Syyspäivien osallistujista tulee pukeutumaan kohtuullisen siististi eli pikkutakkeja, jakkuja, mekkoja, ja niin edelleen näkyy ihmisten päällä. Joillekin heistä tämä on heidän tapansa osoittaa kunnioitusta tätä tilaisuutta tai jopa Jumalaa kohtaan, toisille tapa tai heidän kulttuurinsa mukainen vaatetus. Kunnioitetaan tätä myös talkoolaisena. Tämä tarkoittaa, että ennen kaikkea pukeudu palvelutehtäväsi tarpeen mukaisesti, ja huomioi, että jos olet talkoolaisena pääasiallisesti yleisissä tiloissa, niin pukeudu rennon siististi (smart casual) kunnioittaen vieraitamme.

Olet valtuutettu

Muista, että kun kuljet Syyspäivillä ympäriinsä Staff-tapahtumapassi kaulanauhassasi ihmiset saattavat kysellä sinulta kaikenlaista tiloihin tai tapahtumaan muuten liittyen. Sinä olet valtuutettu vastaamaan heille ja auttamaan heitä parhaimman taitosi mukaan, vaikka varsinainen palvelupaikkasi olisikin mitä vaan. Kannattaa siis tutustua hyvin ohjelmaan ja tilakarttaan, joista todennäköisesti suurin osa kysymysten vastauksista löytyvät.

Muutenkin yhdessä olemme ketterä tiimi. Mikäli näet tarpeen, joka ei olekaan varsinaisella vastuualueellasi, niin pyri auttamaan sen hoitamisessa. Yksi alue, joka tulee kaipaamaan jokaisen meidän toimintaamme, on yleinen siisteys erityisesti WC-tiloissa. Nähdessäsi roskia poimi ne. Täytä tyhjä paperiteline. Hae lisää kahvia yläkertaan. Täytetään yhdessä kaikki tarpeet. Luotan siihen, että jokainen teistä osaa vastata ja hoitaa suurimmalta osin kaikki vieraidemme kysymykset ja tarpeet.

Osallistumisoikeus

Talkoolaisena sinulla on oikeus osallistua tilaisuuksiin mahdollisuuksiesi ja palveluvuorojesi mukaan. Tämä osallistumisoikeus kattaa myös nekin päivät, jolloin et ole palveluvuorossa. Käy kuitenkin syömässä muiden talkoolaisten kanssa niinäkin päivinä.

Yhteystietoja

Minuun voi olla yhteydessä kaikenlaisissa kysymyksissä koko Syyspäivien ajan ja ennen sitä. Puhelinnumeroni on 0505563777 ja sähköposti jaakko.pasanen@tamperehelluntai.fi. En välttämättä ehdi vastaamaan soittoihin, mutta laita WhatsApp- tai tekstiviestiä.

YLEISTÄ INFOA SYYSPÄIVISTÄ

Alta löydät erinäistä yleistä tietoa Syyspäivistä, jotka voivat auttaa sinua tietämään minne olet tulossa ja kenties vastaamaan vieraiden kysymyksiin, mikäli sellaisia esiintyy. Näihinkin on hyvä tutustua kaiken varalta.

Syyspäivien käsiohjelma

Syyspäiville ei ole painettua käsiohjelmaa, vaan ohjelmatiedot tulevat löytymään mobiililaitteelle sopivasti https://www.syyspaivat.info/ohjelma/. Myöskin tapahtumapassien takapuolelle on painettu ohjelmatiedot.

Syyspäivien teema

Tälle vuodelle Syypäivien valtakunnallinen toimikunta asetti teemaksi: Uskallamme yhdessä – Mitä seurakuntamme ovat valmiit tekemään uudistuakseen.

Uudet ja poisnukkuneet työntekijät sekä vanhimmat

Tätä voidaan kysellä paljon, joten nostona ohjelmasta teille tiedoksi, että uudet työntekijät ja vanhimmat siunataan sekä poisnukkuneille vietetään hiljaista hetkeä perjantaina klo 11.00–13.00 Yhteisten asioiden käsittelyn alussa.

Syyspäivien live-lähetys ja nauhoitteet, nimikyltit, käsiohjelma, tulkkaus ja info

Toinen mahdollisesti kysymyksiä herättävä seikka on Syyspäivien videot. Tapahtuman luonteen tähden Syyspäivistä tarjotaan ainoastaan ulkomailla oleville läheteille live-lähetys. Seurakunnille tullaan kuitenkin jakamaan Syyspäivien taltiointeihin katseluoikeudet Syyspäivien jälkeen.

Tapahtumapassit ja kaulanauhat

Osallistujien nimikyltit ovat pääasiallisesti lähetetty heidän seurakuntaansa muutamia myöhemmin ilmoittautuneita lukuun ottamatta. Jos joku on unohtanut ne, tai ei ole muusta syystä niitä saanut, niin infopisteeltä löytyy kaulanauhoja ja joidenkin nimellisiä lappuja sekä tyhjiä lappuja, joihin voidaan kirjoittaa kyseisen henkilön nimi.

Tulkkaus

Syyspäivillä järjestetään simultaanitulkkaus englanniksi. Eteisaulan infopisteeltä saa tulkkauksen käyttöön lisäohjeita.

Syyspäivien Internet-sivustolle https://syyspaivat.info päivitetään myös kaikki tarpeellinen tieto.

Syyspäivät 2023 ja 2024

Näitäkin teiltä saatetaan kysellä, niin tiedoksi, että Vuoden 2023 Syyspäivät järjestetään Turun messuhallissa 5.–7.10.2023. Vuoden 2024 Syyspäivien paikkaa ei ole vielä päätetty.

LISÄTIETOA

Kannattaa tutustua myös näihin sivuihin tarkemmin lisätietojen metsästyksessä.

Syyspäivien paikallisen työryhmän puolesta,

Jaakko Pasanen
Syyspäiväkoordinaattori